Vår goda mat

På Trollsländans förskola kan vi dagligen njuta av hemlagad mat. Maten tillagas på Tornérhjelms förskola. Varje dag lagas cirka 150 portioner till barnen och personalen.

Maten består av vällagad husmanskost och av mat från andra världsdelar. Köket lagar maten från grunden och har utbildad, intresserad och kompetent personal som även kan ta hand om eventuella matallergier. Kökspersonalen består av Anneli, Anette och Magnus.

Barnen får gärna komma med önskemål på favoritmat, till exempel när de fyller år. Vi uppmärksammar de svenska mattraditionerna som påsk, midsommar och jul. Då bjuder vi barnen på vad traditionerna erbjuder.

Matsedeln i mobilen

Du vet väl att du kan få matsedeln direkt i mobilen? Om du laddar ner appen ”Skolmaten” kan du se vad vi serverar för mat, dag för dag, direkt i din smartphone. I appen väljer du först Skåne län och sedan Helsingborgs stad. I listan med alla medverkande förskolor och skolor hittar du sedan oss. Matsedlarna uppdateras löpande.